Székhelyszolgáltatás legkedvezőbb áron 6+1 hó – Mi az a székhelyszolgáltatás, miért érdemes fontolóra venni?

SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁS BUDAPESTEN és az iparűzési adó mentes ÚJLENGYELBEN!

AJÁNDÉK HÓNAPPAL – 

6+1 hónap – összesen 29.900 + áfa

 

Mi az a székhelyszolgáltatás, miért érdemes fontolóra venni?

Egy kisebb cégnek, vagy vállalkozásnak is meglepően sok lehet az adminisztrációs munkája.

Rengeteg levél érkezik, amiket át venni, iktatni, kezelni és őrizni kell.

A legtöbb cégvezetőnek erre nem igen van ideje, és azt is megértjük, ha sok kedve sincs hozzá, hiszen ennél sokkal, fontosabb ügyekkel kell foglalkoznia.

Az idő pedig, mint tudjuk: pénz!

Általában egy külön személyt szoktak kijelölni, aki ezekkel a feladatokkal foglalkozik, de ha már megbíztunk valakit, akkor neki helyet is kell biztosítani, egy irodát, vagy legalább egy asztalt ahol a munkát elvégezheti.

Ez pedig nem kívánatos többletköltségeket von maga után, ami esetenként teljesen felesleges, főleg, ha van lehetőség a székhelyszolgáltatás igénybevételére!

 

Kezdjük az alapoktól!

Ha céget alapítunk, akkor kötelező bejegyzett székhellyel rendelkezni, ugyanis ez lesz tulajdonképpen a vállalkozásunk bejegyzett irodája.

Ide fognak megérkezni a hivatalos levelek, itt őrzik a fontos okiratokat, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is ide fog kijönni, ha esetleg revízióra kerülne sor.

A székhelyet kötelező cégtáblával megjelölni, és általában ez a központi ügyintézés helye is.

Abban az esetben, ha az ügyintézés máshol történik, azt kötelezően fel kell tüntetni a cégjegyzékben és a központi ügyintézés helyét létesítő okiratban.

 

Mi a különbség a székhely és a telephely között?

Telephely: ez az a hely ahol a cég a bejegyzett tevékenységi körét gyakorolja, és eltérő helyen található a cég székhelyétől.

A telephely pontos címét szintén fel kell tüntetni a cég társasági szerződésében, az alapító okiratban és az alapszabályban.

Fióktelepről akkor beszélhetünk, ha a cég telephelye másik településen található, mint maga a székhely.

Ugyanígy nevezzük azt is, ha egy magyar tulajdonban lévő cég külföldön lévő telephellyel rendelkezik.

Ha egy cég fiókteleppel és/vagy telephellyel rendelkezik, akkor azt a cégjegyzékben mindenképpen fel kell tüntetni.

 

Miért éri meg székhelyszolgáltatást választani? Mi az, amit mi vállalunk?

A székhelyszolgáltatás rengeteg terhet levesz a vállunkról, és tulajdonképpen úgy működik, mint egy központi iroda, és egy titkár vagy titkárnő egyszerre.

Ügyfeleinknek biztosítjuk a székhelybefogadó nyilatkozatot, titkárszolgálatot az esetleges NAV ellenőrzésékre, továbbá azt, hogy a székhelyen kikerüljön a cégtábla.

Vállaljuk, hogy a beérkezett küldeményeket elektronikusan archiváljuk, átvesszük a hivatalos és postai leveleket, valamint az érkezett küldeményekről e-mailben értesítjük Önt.

A küldeményeket és az iratokat tároljuk, illetve a hétköznapokon biztosítjuk a teljes infrastruktúrát (pl.: parkolási lehetőség, behajtási engedélyek stb.) a székhelyszolgálattal biztosított székhelyen.

Havonta egyszer a leveleket elpostázzuk az Ön által megadott postacímre, vállaljuk az esetleges hatósági kényszerintézkedéseket, illetve, ha szükséges, tárgyalót is biztosítunk, ami akár a Bem rakparti, pazar kilátással rendelkező irodánkban is lehet.

 

Milyen adatokat szükséges megadni ahhoz, hogy a székhelyszolgáltatás létrejöhessen?

Meg kell adni a cég és a cégképviselő nevét és adatait.

Természetesen meg kell jelölni magát a székhelyet és a postázási címet, amire később a székhelyre beérkezett leveleket el lehet postázni.

Továbbá a szerződéshez elengedhetetlen egy kapcsolattartási célt szolgáló telefonszám és egy e-mail cím, amire a beérkezett leveleket szkennelve azonnal el lehet küldeni.

A szerződés megkötése után semmi más teendő nincsen, csupán be kell jelenteni a székhelyszolgáltatás létrejöttének tényét a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak a T101-es adatlapon.

Ezt a feladatot általában a cég által megbízott könyvelő intézi.

 

Milyen következményekkel jár, ha felmondjuk a székhelyszolgáltatást?

Tulajdonképpen semmilyen hátrány vagy negatív következménye nincs annak, ha a szolgáltatást megszüntetjük.

Cégünk olyan szerződést biztosít, ami nem von maga után hűségnyilatkozatot, így a szolgáltatást bármikor fel lehet mondani.

A 7/2017. (VI. 1) IM rendelet alapján a székhelyszolgáltatás teljesen csak 1 éven belül tud megszűnni, de ha valaki nem fizeti ki a következő 6 hónapos ciklust a megadott határidőn belül, a szerződés 3 hónap után semmissé válik.

Miután a székhelyszolgáltatás megszűnik, semmi más teendőnk nincs, csupán jelenteni ezt a NAV felé, ez esetben a T201-es adatlapon.

 

Kiknek ajánljuk?

A székhelyszolgáltatás tehát egy nagyon jó opció, de nyilván nincs mindenkinek szüksége rá, vagy inkább mondjuk úgy, hogy nem mindenkinek lehet elég.

Viszont azok a vállalkozók, akik nem szeretnének külön helyet fenntartani, bérleti díjat fizetni, vagy alkalmazni valakit az adminisztrációs feladatok elvégzésére, azoknak egy kitűnő lehetőség.

Akkor ajánljuk még ezt a szolgáltatást, ha nem szeretné a lakóhelyét bejegyeztetni székhelyeként, – mert ugyan megteheti – ugyanis nem örülne, ha esetleg az adóhatóság váratlanul megzavarná Önt az otthoni környezetében, nem tud egész nap otthon lenni, hogy át tudja venni a hivatalos postai leveleket, vagy csak egyszerűen nem akar épület adót fizetni – mert ebben az esetben erről sem szabad megfeledkezni.

Mivel egy cég székhelyét minden hivatalos okiraton fel kell tüntetni, esetenként egy budapesti cím nagyobb presztízs értékkel tud bírni, mint egy vidéki.

Éppen ezért lehetőség van a budai, vagy pesti székhelyszolgáltató irodánk igénybevételére is.

 

Iparűzési adó

Nem szabad elfelejteni, hogy ha székhellyel rendelkezünk, nagy valószínűséggel iparűzési adót kell fizetni.

Az iparűzési adó azon településeken terheli az adóalanyt adókötelezettséggel, ahol a székhelye megtalálható (ez az adott település egyik legfőbb bevétele egyébként).

Abban az esetben, ha az adóalany rendelkezik székhellyel és telephellyel is, de az két különböző településen található, akkor meg kell osztani az iparűzési adót.

Természetesen, ha valaki ragaszkodik a fővárosi székhely címéhez, megértjük, viszont ezzel a költséggel is számolnia kell.

Azonban, ha el szeretnénk kerülni az ezzel az adóval járó kellemetlenségeket, és hajlandóak vagyunk eltekinteni a budapesti címtől, akkor érdemes a cégünk által biztosított újlengyeli székhelyszolgáltatást igénybe venni.

Az M5-ös autópályától könnyen megközelíthető Újlengyel, ráadásul egész területe IPA mentes a vállalkozások számára, aminek egyetlen feltétele, hogy a vállalkozások ne rendelkezzenek fiókteleppel.

Abban az esetben, ha Ön mégis rendelkezne továbbá fiókteleppel, akkor (ahogy már említettük) az iparűzési adót meg kell osztani.

Keressen minket bátran!

Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező stabil cégcsoport vagyunk, 14 ezer elégedett ügyféllel.

A székhelyszolgáltatás mellé térítésmentesen biztosítjuk a cégalapítást vagy cégmódosítást, vagyis a cégügyletet.

Minden hatályos jogszabályt szigorúan betartunk, az adóhatósággal pedig kiváló kapcsolatot ápolunk!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, esetleg bármilyen további kérdése lenne, keressen minket bizalommal!

TÁRCSÁZOM